‘Plussize een probleem? Bij Tantilly is dat juist een pluspunt!‘

‘Plussize een probleem? Bij Tantilly is dat juist een pluspunt!‘

Ons model Hilde schreef speciaal voor de vollere dames deze mooie blog! 

'Ik ben niet de dunste. Nooit geweest ook trouwens. Tuurlijk heb ik in mijn leven her en der weleens wat met mijn gewicht geschommeld, dat kan niet anders op mijn leeftijd met 39 lentes jong. Maar maatje 36 of 38 was nooit aan mij besteed.In mode was ik niet echt thuis. Ik kocht mijn kleding vaak bij de wat grotere ketens. Soms een vintage item tussendoor. Maar sinds een paar jaar is alles anders. Ik draag nu vrijwel elke dag Tantilly!Het begon met een gesprekje met een oud-collega. Toevallig runde zij een online platform voor vollere dames, en had ze goed in kaart welke winkels daar een mooi aanbod in hadden. Ze zei: 'Tantilly, dat is nou echt iets voor jou! Heel kleurrijk, beetje retro'. En ze had gelijk! En wat ik nog het allerleukste vond: mijn maat was bij Tantilly geen “uitzonderingsmaat” zoals bij de grote ketens juist wél het geval was, maar juist een maat in de middenmoot. De meeste kledingstukken gaan er namelijk tot 6, soms wel 7 xl!

Ik besloot de gok te wagen en een wikkelrok te bestellen. Best spannend want wat nou als het niet zou passen en de omslag te krap was? Nou… De zorgen waren voor niks. Het paste, en als ik twee maten voller was geweest had het nog steeds prima gepast. Ik was om!


Meerdere kledingstukken volgden. Collectie na collectie zag ik online voorbij komen. En niet snel erna mocht ik mijzelf showen in de kleding als één van de vaste modellen van Tantilly. Dat vond ik in het begin super spannend want waarom koos eigenaresse Chantal mij daar nou voor uit, ik ben toch geen model met mijn maat 2xl? Maar juist dames van alle soorten en maten kunnen heel blij worden van Tantilly. Daarom zijn ook de modellen een afspiegeling van de maatrange die bij Tantilly verkrijgbaar is.

 De kleding is dus echt voor iedereen. Wat ik zelf heel grappig vind, is dat dames mij niet altijd geloven wanneer ik zeg dat ik maat 2xl draag. Als ik een foto post en mensen mij naar mijn maat vragen, lees ik in de reacties weleens: '2xl? Dat kan niet hoor, dat is vast een foutje'. Bepaalde kledingstukken kunnen vanwege een prachtige en vaak wat hogere taille juist precies dat deel van je lichaam accentueren wat smaller is, zodat door de kleding je figuur juist erg mooi uitkomt. En vaak probeer ik ook te ‘spelen’ met kleding, want een top in een rok accentueert je taille ook, en staat bij mij vaak mooier dan de top eroverheen. Dat kan erg veel verschil maken.Kortom: Ben je net als ik een wat vollere dame? Dan weet ik zeker dat Tantilly ook voor jou dé uitkomst zou kunnen zijn! Want jezelf mooi voelen bepaal je zelf, en fijne kleding speelt daar absoluut een rol in. Go for it!'

 

Liefs Hilde