De cirkel is rond met een cirkelrok!

Hoi! Daar ben ik weer! Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van de cirkelrokken.

De cirkelrok zit voor mij toch wel hoog in de top van ultieme zomerkleding van Tantilly.

Naar je werk (wellicht met een legging en laarsje), of een dagje naar het strand, over je zwempak of bikini, het kan allemaal.

Er gaan er bij mij zeker een paar mee in de koffer naar Frankrijk deze zomer.

Ik neem je vandaag graag mee in de geschiedenis van de rokken, en ik laat je ook wat toffe combinaties zien. Kijk je mee?

Allereerst: waar komen die prachtige cirkelrokken nou vandaan? De cirkelrokken van Tantilly komen uit India. Ze hebben dus al een behoorlijke reis afgelegd voordat ze in jouw kledingkast belanden. Tantilly heeft met dit atelier een mooie samenwerking op kunnen zetten.

De eigenaar van het atelier kwam zelf uit een lagere kaste, dat is het sociale systeem in India wat aangeeft waar iemand op sociaal en werkgebied in de maatschappij staat.

De eigenaar is inmiddels zo goed opgeklommen dat hij eigenaar van een atelier is geworden, waar verschillende mensen werken.

En daarnaast is er ook een voedselpakketten actie ontstaan, om de medewerkers en hun familie regelmatig van extra eten te voorzien. en dat allemaal doordat wij de kleding kopen, tof he?

Dan wat meer over de rokken zelf.

De cirkelrokken zijn allemaal dubbelzijdig. Dat betekent dat je eigenlijk twee rokken koopt voor de prijs van één. De stof is katoen, het rekt niet mee. Maar doordat je het kan wikkelen zoals je dat zelf wil, passen de rokken vanaf maat S tot zeker 3XL.

En ook al is de stof dus als het ware dubbel, daar merk je tijdens het dragen helemaal niets van, het zit en valt echt super luchtig.

Maar dan nu de hamvraag, hoe draag je zo’n rok nou?

Ik zie vaak dames voorbij komen die de rok net wat anders dragen als dat ik dat zelf doe. Uiteraard is er geen goed of fout, maar ik vind het wel heel erg leuk om voor jullie op een rijtje te zetten wat ik vaak zie voorbij komen. Op alle foto’s die ik in deze blog deel, draag ik wraptops van Tantilly.

Er zijn trouwens behoorlijk wat mooie nieuwe kleuren binnen, dus neem snel een kijkje op de site (en hieronder op de foto’s).

Allereerst: een cirkelrok met een wraptop over de rok heen. Voordeel van deze manier van dragen is, dat je de rok iets lager kan dragen waardoor hij over de knie valt. Voor dames die het fijn vinden om de knie dus wat te bedekken en de rok wat hoger niet fijn vinden zitten, is dit een ideale manier.

Wat ik ook veel zie, is dat de wraptop wel in de rok gaat, maar dat de rok rond de heup wordt gestrikt.

Ook dan valt de rok dus net wat lager, en bedekt ‘ie net wat meer van je been dan wanneer je hem zou strikken op de manier die ik zelf bijna altijd hanteer. Ik gebruik dit zelf overigens weleens in het najaar en de winter, als ik de rok met een legging combineer.

Dan hoeft het van mij ook niet zo kort te zijn. Maar meestal draag ik hem zelf zoals je ziet op de volgende foto:

Ik strik de rok dus zelf echt hoog in de taille. Voor mijn eigen figuur heeft dat als voordeel dat het precies het deel accentueert wat ik mooi vind aan mijn lijf, mijn taille. Ik draag doorgaans van Tantilly de maat 2XL, maar kreeg nadat ik deze foto had geplaatst van zowel kennissen als dames uit de Tantilly Facebookgroep de vraag of ik af was gevallen.

Dat ben ik wel een klein beetje maar echt niet veel hoor! Conclusie: doordat ik hem op deze manier knoop, kleedt het in mijn geval enorm af. Ook vind ik de rok op deze manier een knipoog naar de sixties. Ik was toen nog niet geboren maar ben wel dol op de kleding uit die tijd.

Je zou zelfs kunnen overwegen om -mocht je er één hebben- een pettycoat onder de rok te dragen, dat kan qua model prima. Leuk feitje: ik was zo weg van deze set, dat ik die zelf heb aangeschaft toen ik de foto’s terugkeek.

De rok heet Reversible cotton circle skirt bella- la rochelle.

Nu ga ik jullie nog wat andere te gekke combinaties laten zien die momenteel in de winkel en online te krijgen zijn. Kijk en geniet!

Dit is de Reversible cotton circle skirt – retro dots.  En die past perfect bij de mooie donkergroene luiken van mijn huis, haha! Geintje natuurlijk, al ben ik zelf wel gek op de kleuren wit, blauw en groen. Op de een of andere manier heb ik daar ontzettend vaak een zwak voor.

Het gele kleurtje erbij geeft deze combinatie een super zomerse uitstraling.

In mijn middel heb ik een mooie bloemenriem op de rok geknoopt. De riemen zijn lang genoeg om ze om je middel te knopen, het geeft vaak een extra leuke touch aan je outfit. De rok heeft ook een andere kant:

 

Ook op deze kant kan de top perfect gedragen worden. En ik heb expres nog een detail voor jullie, de oplettende lezer had het misschien al gezien. Op de kledingstukken van Tantilly is een roze labeltje te vinden. Zie je hem? Net onder de strik  van de rok. Daar dus:

Je kan er natuurlijk voor kiezen  om de rok precies zo te strikken dat het labeltje niet zichtbaar is. Maar ik vind het soms juist ontzettend leuk om het labeltje te kunnen zien! In dit geval valt het lekker op, en kunnen we trots laten zien wat het merk is van deze mooie rokken. Tof toch?

 

De rok waar ik mijn blog mee begon, is de Reversible cotton circle skirt bella- retro disco. De rok heeft natuurlijk ook een andere kant.

Door middel van dit “spiekje” (zo noemen wij het vaak als voor een foto even de andere kant geshowd moet worden) zie je dat de rok nu een andere stof aan de voorkant heeft dan op de eerste foto.

Het is een wat donkerdere set, super goed te dragen als je zelf niet zo van de hele felle kleuren bent.

En om het helemaal af te maken heb ik er hier ook een ikat vestje bij aangedaan. Ideaal om net wat meer bedekking te hebben als het wat afkoelt, en het geeft je ook net iets meer bescherming tegen de zon.

En wordt het te warm, dan doe je hem lekker uit!

Dan door naar nog een mooie combinatie:

 

Volgens mij staat deze rok momenteel niet online, maar mocht je hem op deze foto nou fantastisch vinden, dan kun je altijd even een PB sturen via de Facebookpagina van Tantilly, want ik weet zeker dat ‘ie er nog is.

En hoe lekker knalt de set met deze nieuwe felgroene wraptop erop!

Misschien moet je dit wel durven want hij is echt best fel, maar ik hou er van. De schoenen die ik erbij aan heb, zijn zwarte lage laarsjes.

Dat zit zo lekker en maakt het ook net wat stoerder. Maar zoals je misschien hebt gezien, draag ik er ook regelmatig een cowboyboot onder en op de echte warme dagen kies ik vaak voor een lekker sandaaltje. Alles kan eigenlijk!

 

Als je kijkt naar de andere kant, zit de kleur van de wraptop hier eigenlijk net niet in. En tóch kan het, omdat het wel iets neigt naar het geel in de rok, en omdat rood, wit en groen prima kleuren zijn om te combineren. Ook hier heb ik een mooie bloemenriem omgeknoopt om erbij te combineren. Ik word hier dus echt vrolijk van!

Dan last but zeker not least, een laatste set voor jullie:

 

Een qua kleuren iets degelijkere set, maar deze rok heeft me daar toch een leuke retro print! En een cowboylaars eronder maakt de set in mijn ogen helemaal af. Het is trouwens de Reversible cotton circle skirt- red mandala and nana green. En een mooie diep donkerblauwe wraptop erop.

Ook hier zie je dat de plooitjes van de top de taille mooi accentueren en je een mooi silhouet geven.

Dan de andere kant:

 

Een prachtig rode mandala print. Wel wat anders dan de retro print aan de andere kant, maar juist het verschil in prints die de wikkelrokken vaak hebben, vind ik zelf ontzettend leuk.

Natuurlijk kun je er in al deze combinaties ook voor kiezen om een totaal andere wraptop erop te dragen, de mogelijkheden zijn vaak eindeloos.

Maar in dit geval heb ik ervoor gekozen om je combi’s te laten zien die met één top en één rok die je aan beide kanten kan dragen gemaakt kunnen worden.

En, zijn jullie een beetje geïnspireerd geraakt?

Ik hoop het wel! Natuurlijk ben ik ook heel erg benieuwd of en wat jullie voor cirkelrokken in de kast hebben hangen. Laat je het weten in het reactie veld hieronder?

Mocht je nu door deze blog verliefd zijn geworden op één van de combinaties, schroom dan niet om Tantilly even een berichtje te sturen, dan kan er vast wat geregeld worden om de rok in jouw kledingkast te krijgen.

 

Ik zie jullie snel weer bij een volgende blog!

 

Heel veel liefs, Hilde

 

Foto’s: Jan Willem Gijsbers