Een mooie ontroerende passessie

Deze mooie dag blijft door mijn hoofd gaan. Daarom wil ik deze graag met jullie delen.Zondag 11 december zou ik invallen als model bij de live passessie. Meestal gaat manlief mee, maar hij kon deze keer niet.

Mijn lieve vriendin bood aan dat zij wel meeging. Wij zouden met de trein gaan. Ik ben in geen 25 jaar met de trein geweest dus al met al best spannend.

 

Ook was er dat weekend het Dickens festival, dus langs dranghekken richting Tantilly.

Als we in de straat lopen waar Tantilly is, zien we een dame voor ons lopen met een rollater en ik zie direct dat zij een Tantilly outfit aanheeft en roep naar haar toe: een tantillyfan.

Zij draait zich om en lacht, ja, doe jij ook mee met de passessie, het ijs is gelijk gebroken. Lachend houden wij de deur voor haar open zodat zij rustig naar binnen kan lopen.

Nadat we allemaal hallo hebben gezegd en ons aan elkaar voorgesteld en geknuffeld hebben, geeft Mieke aan dat zij zich niet zo snel kan omkleden en ze wordt gelijk gerustgesteld door Clasien, Tessa, mijn vriendin en mij.

 

Tessa gaat haar helpen. En Mieke heeft mazzel, de legging die ze aan heeft, past bij alle setjes, dus die kan mooi aanblijven. Tussendoor maakt mijn vriendin wat foto’s van Mieke en mij van de setjes die wij later gaan laten zien.

Tijdens de passessie is het alsof het al jaren door hen gedaan werd en als Tessa even niet kon, hielp mijn vriendin, Mieke. Niets geen gene. Wat heeft dit me ontroerd. Hoe mooi en integer dit ging en hoe vlotjes de passessie verliep. Met een mooie samenwerking van iedereen.

En zoals eenieder weet die wel eens heeft meegeholpen bij een passessie, is het flink aanpezen het op tijd klaar te zijn met de volgende outfit. Net een zware sporttraining. Na de passessie uitpuffen en een heerlijke lunch. Daarna nog even zelf wat passen. Wat foto’s maken voor de site. En dan komt Cassandra ook nog even gezellig langs met haar man. Nog even een paar foto’s en dan nog een groepsfoto!

Respect voor Mieke dat zij meedeed aan de passessie en dat dat gewoon kan! En wat Mieke opmerkt als ik haar om toestemming vraag om dit te schrijven, “ik ben misschien wat beperkt, maar voel mij niet beperkt!”

Hoe mooi om ook nu weer te zien, dat Tantilly er echt voor iedereen is, het maakt niet uit hoe je eruitziet of je niet zo snel bent of een beperking. Iedereen is belangrijk en hoort erbij.

Voor mij nogmaals een bevestiging wat een mooi warme mensen er zijn bij Tantilly.

Voor mij een dag die mij echt geraakt heeft en waar ik met een heel warm en mooie herinnering aan terug denk.

Liefs Simone