The color of joy

De meesten van jullie weten vast wel van mijn bezoekje naar Deventer die ik vorig jaar maakte.
Deventer is zo’n onwijs leuke stad met ontzettend veel te gekke en originele winkeltjes. Ik wilde dus heel graag nog een keer terug, want ‘Tantilly’ stond nog op mijn lijstje.

 

Het leuke was dat Chantal, de eigenaresse van Tantilly, blijkbaar hetzelfde idee had, want ze stuurde me een berichtje of ik het leuk vond om eens langs te komen. Van zulke inbox berichtjes word ik erg blij kan ik je vertellen 🤗.

Clasien, Caro, Peggy en ik

En afgelopen zondag was het dan eindelijk zover! Ik viel een soort van met mijn neus in de boter, want ik had eigenlijk iets anders tofs op de planning staan wat niet doorging, en zo was het een hele spontane actie.

En deze actie werd nóg spontaner, want door mijn jurkenzusje én medeblogster Caro van Lets Talk Dresses mocht ik zelfs meelopen met de Sustainable Fashionshow op de Brink 😱.

Voordat ik jullie daar wat foto’s van laat zien wil ik jullie graag eerst iets over Tantilly vertellen. Het is namelijk een heel bijzondere en unieke winkel!

Tot nu toe heb ik jullie winkels laten zien die verschillende merken verkopen en daar hun eigen unieke draai aangeven, maar Tantilly is helemaal ‘Tantilly’.

Alles wat je bij Tantilly ziet en kunt kopen ís Tantilly.

Met zorg zijn de hebbedingetjes, de accessoires, en de kleding uitgezocht en/of ontworpen door de enige echte Chantal, haarzelf!

“Mijn passie is mensen blij maken, een goed gevoel geven, de diepte ingaan. Dingen, artikelen, mensen met een verhaal.

Alles in de winkel ademt dat uit.

Alle artikelen koop ik zelf in, bij de mensen die het maken.

Het zijn allemaal kleine ambachtsmannen/ vrouwen, met een eigen verhaal. Absoluut geen massaproductie, alles wordt handgemaakt, en alle mensen ken ik persoonlijk.”

“Ik controleer ook of het ‘goed voelt’ voordat ik met mensen in zee ga.

Natuurlijk of het eerlijk gemaakt wordt, maar ook of ik een klik met mensen heb, ik wil graag met mensen werken die het ook goed kunnen gebruiken, en betaal en dan heel graag een eerlijke prijs voor.”

Ik heb echt bewondering voor Chantal.

Ik volg haar al een tijdje en ze kwam op mij over als een heel lief persoon met echt een hart voor haar ‘Tantilly’.

En nu ik Chantal in het echt ontmoet heb kan ik alleen maar beamen dat het ook echt zo is.

Het is zo mooi dat ik haar verhaal hier mag delen, want hoe meer je over Chantal en haar Tantilly leest, hoe bijzonderder het wordt.

“Precies 10 jaar geleden opende de toen 23-jarige Chantal haar eerste kleine zaak Tantilly, op de Kleine Overstraat te Deventer.

Het woord ‘Tantilly’ betekent letterlijk ‘creativiteit, handgemaakt, uniek’ in een Turks dialect.

Tantilly was een toepasselijke naam voor het leuke winkeltje, waar eerst alleen handgemaakte sieraden en losse kralen werden verkocht. Later werd het assortiment aangevuld met o.a. kleurrijke jurkjes. ”

“Chantal en haar moeder maakten ook rokjes en tassen die ze vervolgens in de winkel verkochten.

Het werd een succes; Tantilly groeide uit haar voegen! Al snel was er niet genoeg plaats voor alle kleurrijke producten en alle ideeën van Chantal.

Vooral de vraag naar unieke, kleurrijke jurkjes en kledingstukken was enorm en Chantal bleef zoeken naar unieke items.”

Bij Tantilly hangt echt de wereld aan jurkjes, rokjes, shirtjes en vestjes.

Echt voor ieder figuur is er wel wat moois te vinden. Je kunt er terecht van maat s t/m xxxxl, is dat niet geweldig!

Zo’n mooie winkel kun je natuurlijk niet in je uppie draaien, Chantal doet dit alles met een heel mooi team. “Inmiddels is Tantilly 10 jaar en 3 zelf ontworpen en geproduceerde kledingcollecties verder.

Het Tantilly-Team bestaat inmiddels uit maar liefst 5 vrouw, en dat zijn: Chantal, Karin, Hannet, Ko en Vivi-Ann.

Chantal is Tantilly begonnen, nu 10 jaar geleden. Eerst altijd full-time in de winkel actief, nu zul je Chantal iets minder in de winkel zien, omdat ze heel veel achter de schermen bezig is.”

“Chantal doet alles op het gebied van social media, zoals de webshop, Facebook en Instagram.

Ook ontwerpt zij samen met de andere dames de collecties kleding en sieraden, reist de hele wereld over om de mooiste artikelen in te kopen of te laten maken, en organiseert zij van alles en nog wat om Tantilly nog mooier en leuker voor jullie te maken! 😊”.

Ik zou je echt aanraden om een keer naar Deventer te gaan, je kijkt namelijk je ogen uit.

Het is een winkel waar enorm veel hangt en veel te zien is. Ik ben een keer bij Tantilly geweest toen ik niet zoveel tijd had, dat was niet zo handig, omdat ik toen te veel zag.”

“Mijn advies is dan ook om gewoon rustig de tijd ervoor te nemen, en heerlijk te gaan passen en speuren op zoek naar iets moois wat bij jou past, maar mocht dit nou niet gelijk lukken, kun je dus ook heerlijk online shoppen bij Tantilly.

Voor het speuren naar leuke cadeautjes en woonaccessoires zit je bij Tantilly ook goed.

Chantal reist heel wat af zoals je net hebt kunnen lezen om op zoek te gaan naar unieke spulletjes.

Het is gewoon teveel om op de foto te zetten.

De hond is niet te koop 😅

Afgelopen zondag was er dus ook een modeshow in de stad met verschillende winkels.

Caro, Peggy, Clasien en ik mochten dus echt over de rode loper! Helaas was het weer niet echt geweldig, dus uiteindelijk gingen we één keer over die rode loper in plaats van twee keer, maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben allemaal onwijs genoten van de voorbereidingen, ik kan je vertellen dat die er zijn; vroeg uit de veren, oefenloopje maken, kleding met bijbehorende accessoires uitkiezen, omkleden en in de make up!

Dat was voor mij lang geleden zeg dat ik zo uitgebreid ben opgemaakt; op 20 oktober 12,5 jaar geleden om precies te zien, op mijn trouwdag 🤗.

Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk heel erg leuk vond en het resultaat was echt super mooi!

Alle credits voor Clasien die ik de vrije loop heb gegeven en er iets tofs van maakte wat helemaal bij mij past.

En daar gingen we dan hoor, in de regen, en in een poep en een zucht was het ook alweer voorbij, maar het was echt helemaal te gek met de meiden!

En wooooowww zo gaaf, in april mogen we weer 🤗.

Ik heb nog iets tofs gekregen en gekocht, maar dat laat ik jullie graag in een andere blog zien🤗.

Dus een dagje of een weekendje weg? Ik zeg op naar Deventer!

Veel liefs van Joyce