Een wereld vol kleur & mooie verhalen

Ongeveer 2,5 jaar geleden liep ik voor het eerst de gezellige winkel van Tantilly binnen. Ik wandelde samen met een vriendin door de gezellige binnenstad van Deventer en mijn oog viel op een leuk winkeltje met ontzettend veel kleur: Tantilly.

Aangetrokken door de vrolijke etalage stapte ik gauw naar binnen, een wereld vol kleur en vol mooie verhalen was wat ik daar aantrof.

Want niet alleen maakt Tantilly hele leuke originele kleding in ontzettend veel mooie printjes en kleurtjes het is ook nog een fair merk. Dat past dus helemaal in mijn straatje!

 

De afgelopen paar jaar ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in hoe wij als mensen met de wereld, de dieren en onze mede mensen om gaan. Met een mooi woord ook wel rentmeesterschap genoemd.

Na een hoop gelezen en gezien te hebben (bijvoorbeeld: de docu serie Genaaid op NPO3) besloot ik dat ik het op bepaalde gebieden toch echt anders wilde gaan doen.

Een reis door consuminderen, minimaliseren, veganisme, fairtrade en nog zoveel meer was het gevolg. Zoeken naar alternatieven voor fast-fashion, meer plantaardig eten en een groeiende liefde voor allerlei groene initiatieven en bedrijven. Midden in deze reis liep ik dus bij Tantilly binnen en wat werd ik daar blij van!

Een Nederlands merk dat niet alleen met liefde zorg draagt voor haar klanten maar ook voor de hele productie keten.

Wie weleens wat besteld heeft, heeft vast wel eens een leuke verrassing in haar pakketje gevonden. Een mooi boekje met een kaft van reststofjes, een mooie bloemenriem, leuke sokken en ga zo maar door. Winkelen bij Tantilly is altijd een feestje!

Maar, dat is bij heel veel bekende merken misschien ook wel zo. Echter is het vaak geen feestje voor de mensen die onze kleding en spullen maken. Werken in slechte omstandigheden en/of voor een heel klein beetje geld is aan de orde van de dag in de mode industrie.

En daarom houd ik zo van Tantilly. Want zij zorgen voor hun makers.

Ze gaan op zoek naar mensen die ze kunnen helpen door ze de vaardigheden te leren die nodig zijn.

Tantilly heeft haar orders niet stop gezet toen de hele wereld in de greep was van Corona (wat vele grote merken dus wel gedaan hebben!). Alle makers zijn bekend en worden regelmatig bezocht. Ze krijgen een eerlijk loon en kunnen zo dus voor zichzelf en hun gezin zorgen. Hoe fijn is dat?!

Wij mogen in heerlijke kleding rondlopen en weten daarbij dat onze aankoop mensen aan een beter bestaan helpt.

Dat geeft zo’n vrolijk kledingstuk zoveel extra vrolijkheid!

Groene groetjes,

Marion