Zon, zee, strand en… een Flamenco jurk!

Wat een fantastisch weer is het momenteel hè?

Dat zonnetje, daar zijn we volgens mij allemaal wel aan toe.

Natuurlijk heeft Tantilly prachtige winterjurken in de collectie, daar hebben we de afgelopen maanden enorm van genoten, maar ik heb zelf het gevoel en de drang om de lente/zomer jurkjes weer uit de kast te halen, jij ook?

Eén van de jurkjes waar je nou écht een zomers gevoel van krijgt, is een Flamenco jurk. Het woord Flamenco doet je waarschijnlijk denken aan die prachtige Spaanse dans en mooie lange zwarte en rode jurken, maar wist je dat Tantilly ook Flamencojurken heeft?

En die hebben best wel wat weg van de originele Flamenco jurk!

Nee, ze zijn niet zo lang en doorgaans niet zwart en rood, maar zo’n leuk roezeltje is wel aan elke jurk te vinden.

Speciaal voor jullie heb ik wat mooie jurken gepast en er wat mee gecombineerd, zodat jullie wat inspiratie kunnen opdoen.

En mocht je er nou zelf één willen aanschaffen, dan vind je aan het einde van deze blog een enorm mooie kortingsactie! Ohja, goed om te weten: ik draag op deze foto’s van alle jurken de maat 2XL.

De eerste jurk waar ik jullie graag aan wil voorstellen, is de Flamenco wrap dress – sky blue.

Dit is één van de weinige modellen met een lange mouw, dus mocht je de Flamencojurk met de korte mouw die ik je hierna laat zien nou nog nét iets te fris vinden, dan is dit een perfect alternatief voor deze tijd van het jaar. De jurk is gemaakt van stretchend katoen.

 

Ik heb de jurk hier gecombineerd met een okergele legging, maar er kan natuurlijk ook een donkerblauwe legging bij, of zelfs een roze of een groene (zéker in combinatie met zo’n leuke groene bloemenriem). Perfect voor een zonnige voorjaarsdag, een jas of vest is niet nodig!

 

Mocht je nou denken: zo’n lange mouw vind ik niets, dan heb ik ook twee zomerse varianten voor je. Ik begin met de Flamenco red dress romantic flowers.
Dit jurkje is een ontzettend vrolijk, zonnig exemplaar gemaakt van travelstof, dus ideaal om mee op vakantie te nemen want het kreukt niet in je koffer en het is uit de was zo droog.

En het leuke is: je kan haar eigenlijk op verschillende manieren dragen. Ook dat wil ik je graag ter inspiratie laten zien. Allereerst de zomerse variant:

 

Zoals je ziet, is dit op en top zomer!

Korte mouw, lekker zomers hoedje erbij en wat fruit… Ik heb zin in de zomer!

Het kan ook prima bij zomers weer zónder legging, maar ik wilde jullie mijn spierwitte benen nog niet aandoen, haha! Maar zo kan het met een sandaaltje eronder ook prima.

Krijg jij al zin in de zomer?

Maar zeg je nou… die jurk, die vind ik leuk, maar ik vind dit echt nog te fris, heb ik nog een andere combi voor je:

Trek er een fijn vest bij aan (dit is een Tantaya vest, ook te koop bij Tantilly), vervang de sandaaltjes voor een leuk laarsje zoals toffe cowboyboots -daar ben ik zelf enorm fan van- en je bent helemaal klaar voor de frissere dagen in het voorjaar. Met een beetje mazzel hoef je er op deze manier niet eens een jas over aan. En mocht de ochtend wat koud beginnen maar wordt het in de loop van de dag warmer, dan kan alsnog dat vest uit!

Een vergelijkbaar jurkje is de Flamenco dress camel spring feeling.
Ook dit jurkje heeft een korte mouw.

De stof is stretchend katoen, net zoals het eerste jurkje. Alle jurkjes die ik je net heb laten zien, werken met hetzelfde wikkelsysteem. Je slaat het jurkje als het ware om je heen, er zit een lintje aan de jurk vast wat je bij je middel door een lusje haalt en daarna kun je de jurk zo strak of los om je heen knopen als je zelf wil. Dat ziet er dan zo uit:

En ja, dit was het moment dat mijn zoon Fedde zich ermee ging bemoeien.

Want als mama op de foto gaat, dan wil hij zelf ook. Hij is dol op de Tantilly jurken en zegt bij elk exemplaar: “Ooh, mama heeft een mooie jurk!”. Maar genoeg over Fedde.

Zoals je ziet heb ik de jurk heerlijk zomers gestyled en ben ik klaar voor alle zomerse barbecues die weer komen gaan.

Ook hier maakt een hoedje de zomerse stijl helemaal af. Maar mocht je dit voor nu nou nog net te fris vinden, dan kun je hem ook zo dragen:

Combineer deze jurk met een mooie ikat! en qua kleuren is de keuze reuze, ik heb hier voor een donkerblauwe ikat gekozen, omdat ik het een hele mooie kleur vind bij de bosgroene legging die ik eronder heb. Maar je kan deze look ook prima combineren met één van de groene kleuren ikats (denk aan spinaziegroen of zeegroen) of met een witte ikat. Of doe er twee over elkaar, dat geeft ook een leuk effect en maakt de stof net wat dikker. Ook hier koos ik voor een fijne cowboylaars onder mijn outfit.

Zo, ik hoop dat ik je geïnspireerd heb op het gebied van de Flamenco jurk! Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: “Ik zou ook wel zo’n mooie Flamenco jurk in mijn kast willen hebben!” Dan heb ik wat leuks voor je! Speciaal voor de lezers van mijn blog, mag ik van Tantilly korting geven op ALLE Flamencojurken in de collectie. En wel 10 euro per jurk! Het enige wat je moet doen is bij het afrekenen in de webshop de code “HILDEFLAMENCO” gebruiken, of de code noemen via een PB op de Facebookpagina.

Laat de lente (en daarna de zomer) maar komen!

Heel veel liefs en ik zie je in een volgende blog!

Foto’s: Jan Willem Gijsbers