Gastblog: Romy van VakerVrolijk! Gestipt en gebloemd in jurken van Tantilly

Klaar voor een post vol kleurrijke outfits, vrolijke jurkjes en nog leukere prints?

Ik zag er zo naar uit om deze twee jurken op mijn blog te showen.
Al eerder mocht ik met een grote lach op mijn gezicht een verrassingspakketje van Tantilly uitpakken.

Toen het vorige week weer zover was, verscheen er wederom een glimlach van oor tot oor.

Bloemen, stippen, vrolijkheid en heerlijk zachte stofjes? Oh yes, deze outfits zijn weer helemaal mijn ding.

En lenteproof qua prints. Want als de lente zich nog niet van zijn beste kant laat zien, dan halen we de lente toch gewoon zelf in huis?

 

Dubbel verrast door Tantilly

Het mooie merk Tantilly leerde ik vorig jaar kennen via mijn heerlijk warme winterjurk.

Sindsdien houd ik hun Instagram-account nauwlettend in de gaten voor hun nieuwste jurken. Daar zitten regelmatig te leuke exemplaren bij. Altijd in vrolijke kleuren, met leuke stofjes (net zo zacht als die van mijn winterjurk!) en net even anders dan andere kledinmerken.

 Alle kleding is dan ook in kleine oplages met de hand genaaid.

Wat me nog enthousiaster maakt, is dat Tantilly dus een mooi duurzaam modemerk is. Alle jurken zijn handgemaakt in fair-fashion-ateliers door lieve, getalenteerde mensen.

Tegen een eerlijk loon. En altijd van hoogwaardige stoffen. Geen fast fashion dus, maar echt kwalitatieve jurken die je nog heel lang met plezier kunt dragen. Precies het soort jurken waar ik blij van word.

Maar genoeg gepraat, ik zal je mijn twee nieuwe jurken in detail laten zien.

 

Een jurk vol bloemen en fladderende vogels

Bloemetjes zijn in mijn kledingkast veel te vinden. Maar deze nieuwe bloemige aanwinst is zonder twijfel een van mijn favoriete fleurige kledingitems. De Zoë Flower Birds Dress is een van de fijne jurken van Tantilly, gemaakt van een mooie haast fluweelachtige stof. Echt het fijnste stofje ooit! Bovendien ben ik helemaal weg van de print.

Het is zo’n print die aan de ene kant heerlijk lenteachtig is, maar die ik mezelf bij wijze van spreken ook met kerst zie dragen.

Het printje bestaat uit mooie grote bloemen in het rood en wit. Daartussendoor fladderen een paar prachtige vogels.

De jurk heeft – zoals je vast al had gezien – een V-hals en een mooie overslag. Ook leuk vind ik het draperende effect bij de buik. Dat maakt de jurk anders dan veel wikkeljurken.

Oh ja, je hebt trouwens ook geen gedoe met strikjes die je zelf moet vastknopen en waarvan je maar moet hopen dat ze blijven zitten (want anders sta je wat ongemakkelijk je privé-zones af te schermen). Daar heb ik bij deze jurk gelukkig geen last van.

 

Hakken uit de kast

Bij gebrek aan zonnig weer, een fotograaf in de buurt en een windstille dag maakte ik de foto’s tussen mijn eigen plantenoerwoud. Hoera voor de zelfontspanner! Ik trok speciaal voor deze mooie jurk mijn lievelingshakken (die leuker zijn om te zien dan om op te lopen) uit de kast.

De kleur paste zo goed bij de rode bloemen in de jurk dat ik het niet kon laten. Verder draag ik er een warm vest overheen. Kringloopkoopje.

Maar aangezien de jurk lange mouwen heeft, kan ik ‘m vast snel zonder vest eroverheen aantrekken naar buiten. Wie weet zelfs zonder panty. Lentezon, kom maar gauw!

Nog een laatste foto. Omdat ik het niet kon laten het printje nog een keer te laten zien. Echt hoor, ik ben er weg van. De print heeft ook wel wat feestelijks, vind ik. Ik zie mezelf de jurk zo aantrekken naar een feestje (er komt vast een tijd dat dat weer kan), maar ook op een werkdag draag ik zoiets prima achter mijn Zoom-camera.

Niet dat mensen er veel meer dan een glimp van kunnen opvangen. Maar ik word er zelf wel helemaal blij van.

Stipperdestip (met Pip)

Op mijn LinkedIn-profielfoto is-ie niet te missen: mijn andere (rode) jurk met witte stippen. Een exemplaar in het donkerblauw met grote polka dots heb ik ook heel lang gehad, maar die had helaas zijn beste tijd gehad. En heel eerlijk, iets te kort vond ik hem eigenlijk ook. Daarom was ik een blij ei toen ik deze nieuwe blauwe jurk mét stippen op de website van Tantilly spotte. En een nog blijer ei toen ik dezelfde jurk in mijn brievenbus tegenkwam. Het is de Devi Dress in de kleur marineblauw.

Ook deze jurk is gemaakt van een stofje dat aanvoelt als fluweel. Viscose is het in werkelijkheid: een kunstmatig (en diervriendelijk en duurzamer) alternatief voor zijde. Hij heeft een mini V-hals (hoe noem je zoiets?), wat ik wel iets elegants vind hebben. Het is verder een A-lijn-jurk, maar ik heb er zelf een riempje omheen gedaan om mijn taille meer te accentueren.

90’s kind in een retro jurk

De jurk is heerlijk opvallend door de grote stippen. Wat veel mensen hebben met strepen, heb ik met stippen. Hoe groter, hoe leuker. Ik word gewoon ultiem blij van dat vrolijke printje. Misschien omdat het me doet denken aan de petticoats uit de jaren ’60 waar ik stiekem ook als 90’s kind een zwak voor heb.

Jurk: Tantilly
Vestje: tweedehands
Schoenen: Double V shoes
Riempje: geen idee
Kat: Pippa (en zéker niet te koop!) Je kunt het op de foto niet zien, maar de foto heeft mouwtjes tot net onder je ellenbogen. Een fijne lengte voor de zomer en op frisse voorjaarsdagen ook prima in combinatie met een jasje. Ook het jurkje zelf heeft precies de goede lengte voor mij: tot net boven de knie. Ik houd nooit zo van jurkjes die zo kort zijn dat je achterwerk er bijna onderuit piept als je een keer bukt. Aan de andere kant hoeft een jurk van mij ook niet tot net onder de knie te komen, want dan voel ik me weer wat te tuttig.

Fluffy en fijn

Omdat het bij het maken van de foto’s vrij fris was, draag ik mijn heerlijke fluffy teddycoat over de jurk heen. Een mega-dik ding dat ik alweer drie jaar geleden met een big smile bij een Koningsdag-kraampje tussen de strakke spijkerbroeken en gekke jassen aantrof. Die moest van mij worden. Nog steeds is het een jasje dat ik heel vaak uit de kast haal. En dat andere fluffy accessoire met die staart? Die is natuurlijk mijn favoriet der favorieten. Maar ik moet zeggen, favoriet zijn deze twee jurkjes ook zeker. Wat zitten ze heerlijk en wat zijn ze vrolijk! Brengt het voorjaar wat mij betreft meteen een beetje in huis. Wat is jouw ideale lengte jurk? Dank jullie wel!